Member ၀င္ဖို႕ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ဗ်ာ...!!!

Saturday, March 9, 2013

သင္းကြပ္ၾကက္

Photo: သင္းကြပ္ၾကက္
___________

တျခားတိရစာၦန္ေတြကို မ်ဳိးမပြားေအာင္ဆိုၿပီး သင္းကြပ္ေပးတာကို ၾကားဖူး၊ ျမင္ဖူးၾကေပမယ့္ ၾကက္ကိုသင္းကြပ္တာေတာ့ လူအနည္းငယ္ေလာက္သာ ၾကားဖူးၾကမယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ ကြ်န္မတို႔ အဘိုးအဘြားေတြက ၾကက္ကိုသင္းကြပ္ရတယ္ဆိုတာကို ဘယ္ကေန ဘယ္လို သိတတ္သင္ယူခဲ့မွန္း မသိပါဘူး။ ကြ်န္မ မွတ္မိတတ္စ အရြယ္ကတည္းက ေတာင္ႀကီးၿမိဳ႕မွာေနတဲ့အဘြားဟာ ရြာကိုမၾကာခဏ ဆင္းလာျပီး ႏွစ္သစ္ကူးမွာေရာင္းဖို႔ ၾကက္ေတြကိုသင္းကြပ္ေပးခဲ့ပါတယ္။ 

သင္းကြပ္ပါတယ္ဆိုမွေတာ့ ၾကက္ဖေတြေပါ့ေနာ္။ သင္းကြပ္ရတဲ့ၾကက္အရြယ္က ၾကက္သန္းအရြယ္ပါ။ ၾကက္အရြယ္ေရာက္ မေရာက္ကို ၾကက္ေျခေထာက္နားက ၾကက္အတက္ကို ၾကည့္ရပါတယ္။ အတက္အရမ္းရွည္ေနတ့ဲၾကက္ကို သင္းရင္ေသလြယ္တာေၾကာင့္ အတက္ လက္တစ္ဆစ္ရဲ႕တစ္ဝက္ေလာက္ရွိတဲ့ၾကက္ ဒါမွမဟုတ္ အတက္ အဖုေလးေတြ႔ရတဲ့ၾကက္ကိုပဲ သင္းရပါတယ္။ အဘြားက ၾကက္ကို မနက္ေဝလီေဝလင္းအခ်ိန္မွာ သင္းကြပ္ပါတယ္။ မနက္ေအးတဲ့အခ်ိန္ဆုိရင္ အနာသက္သာေအာင္လို႔ပါ။ သင္းကြပ္ဖို႔ ညကတည္းက ဖမ္းေလွာင္ထားတဲ့ ၾကက္သန္းပ်ဳိေတြကို အဘြားက  ဒူးႏွစ္ေခ်ာင္းၾကားမွာ ေစာက္ထိုးညႇပ္လိုက္ၿပီး ၾကက္ရဲ႕ အျမီးေအာက္ စအိုနားေလာက္မွာ ေရေလးနဲ႔ဆြတ္၊ အေမြးမ်ားရင္ အေမြးေတြကိုႏုတ္ၿပီး ဓားပါး(မုတ္ဆိတ္ရိတ္ဓား)နဲ႔ ခဲြပါတယ္။

အဘြားၾကက္သင္းကြပ္တိုင္း ကြ်န္မက ၾကက္မရုန္းေအာင္ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို ကိုင္ထားေပးရပါတယ္။ (ဒါေၾကာင့္လည္း ကြ်န္မျမင္ခဲ့၊ မွတ္မိခဲ့တာေတြကို အခုလို ခ်ေရးျဖစ္ပါတယ္)။ အဘြားက ၾကက္ရဲ႕စအိုေအာက္နားေလးမွာ ဓားနဲ႔တစ္လက္မေလာက္ (လက္ႏွစ္လံုး၀င္စာ)ခဲြျပီး ေသခ်ာေဆးထားတဲ့လက္နဲ႔  ႏိုက္ပါတယ္။ ဟိုစမ္း ဒီစမ္းနဲ႔ ခဏအၾကာမွာ အဘြားလက္ထုတ္လာရင္ လက္သန္းေလာက္ရွိတဲ့ ျဖဴျဖဴအေစ့ေလး (ပဲေတာင့္ရွည္ရဲ႕အေစ့သ႑ာန္) ပါလာပါတယ္။ (သင္းကြပ္ပါတယ္ဆိုမွ ကြ်န္မကို ဘာအေစ့လို႔ေခၚသလဲလို႔ေတာ့ မေမးနဲ႔ေပါ့ေနာ္)။

ၾကက္ၾကီးရင္ အေစ့ၾကီးျပီး ၾကက္ႏုရင္ အေစ့ေသးပါတယ္။ ၾကက္ႏုလြန္းရင္ အေစ့ကို စမ္းမရျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ၾကက္ မၾကီးလြန္း၊ မေသးလြန္းတဲ့အရြယ္မွာ သင္းကြပ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။ အေစ့က ႏွစ္ေစ့ရွိျပီး လျခမ္းပံုသ႑ာန္ရွိပါတယ္။ အေစ့ႏွစ္ေစ့လံုး လံုး၀ထြက္လာျပီဆိုရင္ ခဲြထားတဲ့ေနရာကို ခ်ဳပ္ရပါတယ္။ ခ်ဳပ္ျပီး ၾကက္ကို ေရတိုက္၊ ေစာက္ထိုးၾကီး ညႇပ္ထားတာမို႔ အထက္ေအာက္သမေအာင္လႈပ္ေပးျပီး လႊတ္လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္သင္းတဲ့အခါမွာ အခ်ိန္ၾကာေနလို႔မျဖစ္ပါဘူး။ ဒါကေတာ့ လူတိုင္းသိပါတယ္။ အခ်ိန္ၾကာရင္ ေသြးလြန္ျပီး ဒါမွမဟုတ္ ဗိုက္ထဲေလေတြဝင္ျပီး ေသသြားတတ္လို႔ပါ။ အဘြားေျပာျပတာက အေစ့က ၾကက္ရဲ႕ေနာက္ေက်ာေနရာမွာ ကပ္ေနတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ ၾကက္သားစားတဲ့အခ်ိန္ သတိထားမိၾကမွာပါ။ ၾကက္ဖသားကို ဝယ္ခဲ့တယ္ ဆိုရင္ေပါ့။

ၾကက္(၁ဝ)ေကာင္သင္းကြပ္ရင္ ၁ဝေကာင္လံုး မေအာင္ျမင္ႏိုင္ပါဘူး။ တခ်ဳိ႕က ေသသြားတတ္သလို တခ်ဳိ႕က ဘယ္လိုေျပာမလဲ.. အေျခာက္ျဖစ္သြားတယ္ ေခၚရမလား...? အဲတာက ဘာေၾကာင့္လဲဆိုရင္ အခ်ိန္လြန္သြားလို႔ အေစ့ႏွစ္ေစ့မွာ တစ္ေစ့ပဲထုတ္မိတာတို႔၊ အေစ့ကို လက္နဲ႔ကုတ္မိျပီး တစ္ျခမ္းပဲ့က်န္ခဲ့တာတို႔ျဖစ္ရင္ အဲဒီၾကက္က အေျခာက္ျဖစ္သြားပါတယ္။

သင္းကြပ္လံုးဝ ေအာင္ျမင္သြားတဲ့ၾကက္က ၾကက္အမေတြနဲ႔ အတူမေနေတာ့ပါဘူး။ သီးသန္႔ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင္းထားတဲ့ ၾကက္ဖက တစ္ေန႔တစ္ျခား ဝဝလာျပီး တစ္ႏွစ္ေလာက္ေမြးထားရင္ တစ္ေကာင္ကို ႏွစ္ပိႆာေက်ာ္၊ သံုးပိႆာအထိရွိႏိုင္ပါတယ္။ တ႐ုတ္ေတြ တအားမ်က္စိက်တဲ့ အေရာင္အေသြးစံု အေတာင္ပံေတြနဲ႔ ၾကက္ဝတုတ္ၾကီးကို တရုတ္ႏွစ္သစ္ကူးအခ်ိန္မွာေရာင္းရင္ ေစ်းပိုရပါတယ္။ တျခားရိုးရိုးၾကက္ေတြထက္ သူက ေစ်းပိုရတာေၾကာင့္ အဘြားရွိတုန္းက တ႐ုတ္ႏွစ္သစ္ကူးအတြက္ဆိုျပီး စီးပြားအျဖင့္ သင္းကြပ္ၾကက္ေတြကို အုပ္လိုက္ ေမြးျမဴခဲ့ဖူးပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္တုန္းက အဘြားက ရြာမွာတစ္ဦးတည္းေသာ သင္းကြပ္ၾကက္ေရာင္းသူပါ။ အဘြားမ်က္စိမဲြလို႔ ၾကက္ေတြကို မခ်ဳပ္ႏိုင္ေတာ့တဲ့အခါ ကြ်န္မ အေဖက အဲဒီအေမြကို ဆက္ခံပါတယ္။ အေဖကေတာ့ စီးပြားအျဖင့္မေမြးခဲ့ပါဘူး။ အိမ္စားဖို႔အတြက္ပဲ ေမြးခဲ့့ပါတယ္။

သင္းကြပ္မေအာင္ျမင္တဲ့ ၾကက္(အေျခာက္)ေတြက ၾကက္အမေတြနဲ႔ အတူေနတတ္တယ္။ သင္းကြပ္မေအာင္တဲ့ ၾကက္ဖနဲ႔ရတဲ့ ၾကက္ဥကုိ အေကာက္ေဖာက္လို႔ မရပါဘူး။ အဲဒီၾကက္ဥက ၾကက္မဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာ ဝပ္ဝပ္ အေကာင္မေပါက္တတ္သလို ဝပ္ရင္းက ၾကက္ဥေတြ ပုပ္သြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင္းကြပ္ မေအာင္ျမင္တဲ့ၾကက္ကို ၾကက္သတ္သူေတြဆီေရာင္း ဒါမွမဟုတ္ ခ်က္စားလိုက္တာက အေကာင္းဆံုးပါ။  သင္းကြပ္ေအာင္ျမင္တဲ့ ၾကက္ဖရဲ႕အေမာက္က မၾကီးတတ္ေတာ့သလို ေအာက္အီးအီးအြတ္လဲ မေအာ္တတ္ေတာ့ပါဘူး။ မေအာင္ျမင္တဲ့အေကာင္ေတြရဲ႕အေမာက္က မၾကီးမငယ္ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။ မႀကီးမငယ္ဆိုတာ တကယ့္ၾကက္ဖေလာက္လဲမၾကီး ၾကက္အမေတြေလာက္လဲမငယ္တဲ့ အေမာက္ေပါ့။ ဒါေၾကာင့္ သင္းကြပ္ၾကက္စစ္မစစ္ အေမာက္ၾကည့္ျပီး ခဲြႏိုင္ပါတယ္။ ကၽြန္မအေဖမရွိေတာ့တဲ့ေနာက္ ကၽြန္မတို႔အိမ္မွာ အဲဒီအေမြကို ဘယ္သူ႔မွ ဆက္မခံခဲ့ေတာ့ပါဘူး။ ကြ်န္မလဲ တစ္ခ်ိန္တုန္းက ျဖစ္ပ်က္ခဲ့ဖူးတာကို မၾကားဖူးသူမ်ား ၾကားသိရေအာင္ ဗဟုသုတအေနနဲ႔ မွတ္မိတာကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။ ကြ်န္မသံုးႏႈန္းထားတဲ့ စကားလံုးေတြ ရိုင္းစိုင္းခဲ့ရင္ ကြ်န္မရဲ႕ညံ့ဖ်င္းမႈပဲျဖစ္ေၾကာင္း ခြင့္လႊတ္နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။

*** ပံုထဲမွာ ၾကက္ဖစစ္စစ္နဲ႔ သင္းကြပ္ခံထားရတဲ့ၾကက္ဖေတြရဲ႕အေမာက္ကို ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။


ႏိုင္းႏိုင္းစေန (Sunday, January 27, 2008)
.
တျခားတိရစာၦန္ေတြကို မ်ဳိးမပြားေအာင္ဆိုၿပီး သင္းကြပ္ေပးတာကို ၾကားဖူး၊ ျမင္ဖူးၾကေပမယ့္ ၾကက္ကိုသင္းကြပ္တာေတာ့ လူအနည္းငယ္ေလာက္သာ ၾကားဖူးၾကမယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ ကြ်န္မတို႔ အဘိုးအဘြားေတြက ၾကက္ကိုသင္းကြပ္ရတယ္ဆိုတာကို ဘယ္ကေန ဘယ္လို သိတတ္သင္ယူခဲ့မွန္း မသိပါဘူး။ ကြ်န္မ မွတ္မိတတ္စ အရြယ္ကတည္းက ေတာင္ႀကီးၿမိဳ႕မွာေနတဲ့အဘြားဟာ ရြာကိုမၾကာခဏ ဆင္းလာျပီး ႏွစ္သစ္ကူးမွာေရာင္းဖို႔ ၾကက္ေတြကိုသင္းကြပ္ေပးခဲ့ပါတယ္။


သင္းကြပ္ပါတယ္ဆိုမွေတာ့ ၾကက္ဖေတြေပါ့ေနာ္။ သင္းကြပ္ရတဲ့ၾကက္အရြယ္က ၾကက္သန္းအရြယ္ပါ။ ၾကက္အရြယ္ေရာက္ မေရာက္ကို ၾကက္ေျခေထာက္နားက ၾကက္အတက္ကို ၾကည့္ရပါတယ္။ အတက္အရမ္းရွည္ေနတ့ဲၾကက္ကို သင္းရင္ေသလြယ္တာေၾကာင့္ အတက္ လက္တစ္ဆစ္ရဲ႕တစ္ဝက္ေလာက္ရွိတဲ့ၾကက္ ဒါမွမဟုတ္ အတက္ အဖုေလးေတြ႔ရတဲ့ၾကက္ကိုပဲ သင္းရပါတယ္။ အဘြားက ၾကက္ကို မနက္ေဝလီေဝလင္းအခ်ိန္မွာ သင္းကြပ္ပါတယ္။ မနက္ေအးတဲ့အခ်ိန္ဆုိရင္ အနာသက္သာေအာင္လို႔ပါ။ သင္းကြပ္ဖို႔ ညကတည္းက ဖမ္းေလွာင္ထားတဲ့ ၾကက္သန္းပ်ဳိေတြကို အဘြားက ဒူးႏွစ္ေခ်ာင္းၾကားမွာ ေစာက္ထိုးညႇပ္လိုက္ၿပီး ၾကက္ရဲ႕ အျမီးေအာက္ စအိုနားေလာက္မွာ ေရေလးနဲ႔ဆြတ္၊ အေမြးမ်ားရင္ အေမြးေတြကိုႏုတ္ၿပီး ဓားပါး(မုတ္ဆိတ္ရိတ္ဓား)နဲ႔ ခဲြပါတယ္။

အဘြားၾကက္သင္းကြပ္တိုင္း ကြ်န္မက ၾကက္မရုန္းေအာင္ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို ကိုင္ထားေပးရပါတယ္။ (ဒါေၾကာင့္လည္း ကြ်န္မျမင္ခဲ့၊ မွတ္မိခဲ့တာေတြကို အခုလို ခ်ေရးျဖစ္ပါတယ္)။ အဘြားက ၾကက္ရဲ႕စအိုေအာက္နားေလးမွာ ဓားနဲ႔တစ္လက္မေလာက္ (လက္ႏွစ္လံုး၀င္စာ)ခဲြျပီး ေသခ်ာေဆးထားတဲ့လက္နဲ႔ ႏိုက္ပါတယ္။ ဟိုစမ္း ဒီစမ္းနဲ႔ ခဏအၾကာမွာ အဘြားလက္ထုတ္လာရင္ လက္သန္းေလာက္ရွိတဲ့ ျဖဴျဖဴအေစ့ေလး (ပဲေတာင့္ရွည္ရဲ႕အေစ့သ႑ာန္) ပါလာပါတယ္။ (သင္းကြပ္ပါတယ္ဆိုမွ ကြ်န္မကို ဘာအေစ့လို႔ေခၚသလဲလို႔ေတာ့ မေမးနဲ႔ေပါ့ေနာ္)။

ၾကက္ၾကီးရင္ အေစ့ၾကီးျပီး ၾကက္ႏုရင္ အေစ့ေသးပါတယ္။ ၾကက္ႏုလြန္းရင္ အေစ့ကို စမ္းမရျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ၾကက္ မၾကီးလြန္း၊ မေသးလြန္းတဲ့အရြယ္မွာ သင္းကြပ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။ အေစ့က ႏွစ္ေစ့ရွိျပီး လျခမ္းပံုသ႑ာန္ရွိပါတယ္။ အေစ့ႏွစ္ေစ့လံုး လံုး၀ထြက္လာျပီဆိုရင္ ခဲြထားတဲ့ေနရာကို ခ်ဳပ္ရပါတယ္။ ခ်ဳပ္ျပီး ၾကက္ကို ေရတိုက္၊ ေစာက္ထိုးၾကီး ညႇပ္ထားတာမို႔ အထက္ေအာက္သမေအာင္လႈပ္ေပးျပီး လႊတ္လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္သင္းတဲ့အခါမွာ အခ်ိန္ၾကာေနလို႔မျဖစ္ပါဘူး။ ဒါကေတာ့ လူတိုင္းသိပါတယ္။ အခ်ိန္ၾကာရင္ ေသြးလြန္ျပီး ဒါမွမဟုတ္ ဗိုက္ထဲေလေတြဝင္ျပီး ေသသြားတတ္လို႔ပါ။ အဘြားေျပာျပတာက အေစ့က ၾကက္ရဲ႕ေနာက္ေက်ာေနရာမွာ ကပ္ေနတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ ၾကက္သားစားတဲ့အခ်ိန္ သတိထားမိၾကမွာပါ။ ၾကက္ဖသားကို ဝယ္ခဲ့တယ္ ဆိုရင္ေပါ့။

ၾကက္(၁ဝ)ေကာင္သင္းကြပ္ရင္ ၁ဝေကာင္လံုး မေအာင္ျမင္ႏိုင္ပါဘူး။ တခ်ဳိ႕က ေသသြားတတ္သလို တခ်ဳိ႕က ဘယ္လိုေျပာမလဲ.. အေျခာက္ျဖစ္သြားတယ္ ေခၚရမလား...? အဲတာက ဘာေၾကာင့္လဲဆိုရင္ အခ်ိန္လြန္သြားလို႔ အေစ့ႏွစ္ေစ့မွာ တစ္ေစ့ပဲထုတ္မိတာတို႔၊ အေစ့ကို လက္နဲ႔ကုတ္မိျပီး တစ္ျခမ္းပဲ့က်န္ခဲ့တာတို႔ျဖစ္ရင္ အဲဒီၾကက္က အေျခာက္ျဖစ္သြားပါတယ္။

သင္းကြပ္လံုးဝ ေအာင္ျမင္သြားတဲ့ၾကက္က ၾကက္အမေတြနဲ႔ အတူမေနေတာ့ပါဘူး။ သီးသန္႔ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင္းထားတဲ့ ၾကက္ဖက တစ္ေန႔တစ္ျခား ဝဝလာျပီး တစ္ႏွစ္ေလာက္ေမြးထားရင္ တစ္ေကာင္ကို ႏွစ္ပိႆာေက်ာ္၊ သံုးပိႆာအထိရွိႏိုင္ပါတယ္။ တ႐ုတ္ေတြ တအားမ်က္စိက်တဲ့ အေရာင္အေသြးစံု အေတာင္ပံေတြနဲ႔ ၾကက္ဝတုတ္ၾကီးကို တရုတ္ႏွစ္သစ္ကူးအခ်ိန္မွာေရာင္းရင္ ေစ်းပိုရပါတယ္။ တျခားရိုးရိုးၾကက္ေတြထက္ သူက ေစ်းပိုရတာေၾကာင့္ အဘြားရွိတုန္းက တ႐ုတ္ႏွစ္သစ္ကူးအတြက္ဆိုျပီး စီးပြားအျဖင့္ သင္းကြပ္ၾကက္ေတြကို အုပ္လိုက္ ေမြးျမဴခဲ့ဖူးပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္တုန္းက အဘြားက ရြာမွာတစ္ဦးတည္းေသာ သင္းကြပ္ၾကက္ေရာင္းသူပါ။ အဘြားမ်က္စိမဲြလို႔ ၾကက္ေတြကို မခ်ဳပ္ႏိုင္ေတာ့တဲ့အခါ ကြ်န္မ အေဖက အဲဒီအေမြကို ဆက္ခံပါတယ္။ အေဖကေတာ့ စီးပြားအျဖင့္မေမြးခဲ့ပါဘူး။ အိမ္စားဖို႔အတြက္ပဲ ေမြးခဲ့့ပါတယ္။

သင္းကြပ္မေအာင္ျမင္တဲ့ ၾကက္(အေျခာက္)ေတြက ၾကက္အမေတြနဲ႔ အတူေနတတ္တယ္။ သင္းကြပ္မေအာင္တဲ့ ၾကက္ဖနဲ႔ရတဲ့ ၾကက္ဥကုိ အေကာက္ေဖာက္လို႔ မရပါဘူး။ အဲဒီၾကက္ဥက ၾကက္မဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာ ဝပ္ဝပ္ အေကာင္မေပါက္တတ္သလို ဝပ္ရင္းက ၾကက္ဥေတြ ပုပ္သြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင္းကြပ္ မေအာင္ျမင္တဲ့ၾကက္ကို ၾကက္သတ္သူေတြဆီေရာင္း ဒါမွမဟုတ္ ခ်က္စားလိုက္တာက အေကာင္းဆံုးပါ။ သင္းကြပ္ေအာင္ျမင္တဲ့ ၾကက္ဖရဲ႕အေမာက္က မၾကီးတတ္ေတာ့သလို ေအာက္အီးအီးအြတ္လဲ မေအာ္တတ္ေတာ့ပါဘူး။ မေအာင္ျမင္တဲ့အေကာင္ေတြရဲ႕အေမာက္က မၾကီးမငယ္ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။ မႀကီးမငယ္ဆိုတာ တကယ့္ၾကက္ဖေလာက္လဲမၾကီး ၾကက္အမေတြေလာက္လဲမငယ္တဲ့ အေမာက္ေပါ့။ ဒါေၾကာင့္ သင္းကြပ္ၾကက္စစ္မစစ္ အေမာက္ၾကည့္ျပီး ခဲြႏိုင္ပါတယ္။ ကၽြန္မအေဖမရွိေတာ့တဲ့ေနာက္ ကၽြန္မတို႔အိမ္မွာ အဲဒီအေမြကို ဘယ္သူ႔မွ ဆက္မခံခဲ့ေတာ့ပါဘူး။ ကြ်န္မလဲ တစ္ခ်ိန္တုန္းက ျဖစ္ပ်က္ခဲ့ဖူးတာကို မၾကားဖူးသူမ်ား ၾကားသိရေအာင္ ဗဟုသုတအေနနဲ႔ မွတ္မိတာကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။ ကြ်န္မသံုးႏႈန္းထားတဲ့ စကားလံုးေတြ ရိုင္းစိုင္းခဲ့ရင္ ကြ်န္မရဲ႕ညံ့ဖ်င္းမႈပဲျဖစ္ေၾကာင္း ခြင့္လႊတ္နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။

*** ပံုထဲမွာ ၾကက္ဖစစ္စစ္နဲ႔ သင္းကြပ္ခံထားရတဲ့ၾကက္ဖေတြရဲ႕အေမာက္ကို ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။


ႏိုင္းႏိုင္းစေန (Sunday, January 27, 2008)
.

0 comments:

Post a Comment

သူငယ္ခ်င္း... ဒီပို႕စ္ေလးနဲ႔ပတ္သက္ျပီးေတာ့ သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ အျမင္ေလးကို ေဖာ္ျပေပးပါဦး။သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ comment တစ္ခုဟာ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါ။ဒါေၾကာင့္ အမွတ္တရ စကားေလးေတြ ေျပာၿပီး အၾကံဥာဏ္ ေလးေတြ ေပးခဲ့ပါဦးဗ်ာ။

သူငယ္ခ်င္း... မွတ္ခ်က္ေပးလိုပါက အကြက္ထဲ ေရးခ်င္တာ ေရးၿပီး အရင္ဆံုး
WORD VERIFICATION မွ ကုဒ္နံပတ္မ်ားကို မွန္ကန္စြာ ရိုက္ထည္႔ပါ။

Google အကြက္ေလးကို ႏွိပ္ပါ။ Name/URL ေရြးႏွိပ္ပါ။ ၿပီးရင္ Name မိမိနာမည္
URL ေနရာေလးတြင္ မိမိရဲ႕ဆိုက္လိပ္စာ ဒါမွမဟုတ္ (အီးေမး)ေရးၿပီး Publish Your
Comment ေနရာေလးကို ႏွိပ္ပါ။

စာဖတ္သူမ်ား ေရးသားလာေသာ မွတ္ခ်က္မ်ားကို စီစစ္၍သာ လက္ခံ ေဖာ္ၿပေပး
ေနပါ၍ စာဖတ္သူမ်ား ေပးလာေသာ မွတ္ခ်က္ မ်ားကို ခ်က္ခ်င္းၿမင္ရမည္
မဟုတ္ပါ။

ထို႕ေၾကာင့္ အတည္ျပဳျပီးေၾကာင္းကိုေတာ့ ေနာက္ထပ္တစ္ၾကိမ္ ျပန္လည္လာေရာက္ၾကည့္ရွဳဖို႕ေတာ့ ဖိတ္ေခၚလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

လာေရာက္ဖတ္ရွဳတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတို႕ကို ခင္မင္ေလးစားလ်က္.......
ေရႊမန္းသားေလးေ၀ယံ (နည္းပညာ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Account