Member ၀င္ဖို႕ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ဗ်ာ...!!!

Friday, February 15, 2013

အသားကင္ မ်ားတြင္ အဏုဇီ၀ ပိုးမ်ား ပါ၀င္

Photo: အသားကင္ မ်ားတြင္ အဏုဇီ၀ ပိုးမ်ား ပါ၀င္
________________________________________
အကင္ဆိုင္ မ်ားတြင္ေရာင္းခ် လ်က္ရွိေသာ ဘာဘီက်ဴးမ်ားျဖစ္ၾက သည့္ ၾကက္ဘာဘီက်ဴး၊ ငါးဘာဘီ က်ဴး၊ အမဲသားဘာဘီက်ဴးေတြမွာ E.coli အမ်ားဆံုးပါ၀င္ၿပီး ၀မ္းပ်က္ ၀မ္းေလွ်ာေရာဂါကို ျဖစ္ပြား ေစသည့္ Salmonella အုပ္စုမ်ားလည္း ပါ၀င္ ေနသည္ ကို ေတြ႕ျမင္ရေၾကာင္း အဏုဇီ၀ ပညာရွင္ ေဒါက္တာစိုးစိုးေထြးက ေျပာဆိုသည္။ “ရန္ကုန္တိုင္းအတြင္းက အကင္ဆိုင္ ေတြကိုေလ့လာၾကည့္တဲ့အခါမွာ အကင္ဆိုင္ ေတြမွာေရာင္းခ်ေနၾကတဲ့ ဘာဘီက်ဴးေတြမွာ အဏုဇီ၀ပိုးေတြကို ေတြ႕ရတယ္။

အဲဒါေတြကို စားေသာက္တဲ့သူေတြမွာ အစားအစာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ေရာဂါေတြ ၀င္ေရာက္လာတဲ့ အေထာက္ အထားေတြ ေတြ႕ျမင္ရပါတယ္”ဟု အဆိုပါ အဏုဇီ၀ပညာရွင္ ေဒါက္တာစိုးစိုးေထြးက ေျပာသည္။ အဆိုပါဘာဘီက်ဴးမ်ားကို ကိုယ္ ခံအားနည္းေနခ်ိန္တြင္ စားသံုးမိသူမ်ားအေန ျဖင့္ သက္ဆိုင္ရာေရာဂါပိုးမ်ား၏ တိုက္ခိုက္မႈ ဒဏ္ကိုခံရသည့္ သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားလည္း ရွိသည္ကို ေတြ႕ရေၾကာင္း၊ အခ်ိဳ႕စားသံုးသူမ်ား မွာ အစားအစာေၾကာင့္ျဖစ္ေသာေရာဂါမ်ား ဒဏ္ကိုခံစားရေၾကာင္း အဆုိပါပညာရွင္က ေျပာသည္။

ဘာဘီက်ဴးအခ်ိဳ႕တြင္ ပါ၀င္ေသာ Pseudomonas ပိုးမ်ားမွာ နာတာရွည္ေရာ ဂါသည္တို႔ အိပ္ရာထဲလဲေနစဥ္၌ ျဖစ္ပြားတတ္ သည့္ ေက်ာႏွင့္တင္ပါးဆံုကဲ့သို႔ေနရာမ်ိဳးမ်ားတြင္ အနာမ်ား ျဖစ္ပြားသကဲ့သို႔ အဆိုပါ Pseudmonas ပိုးမ်ားကအနာျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရ သည္။ ဘာဘီက်ဴးမ်ား၌ Shigella ပိုးက အမ်ား ဆံုး ျဖစ္ၿပီး ဒုတိယအမ်ားဆံုးမွာ E.coli Salmonella တတိယအမ်ားဆံုးျဖစ္ၿပီးစတုတၳ အမ်ားဆံုးကေတာ့ Pseudomonas ပိုးမ်ား ျဖစ္သည္ဟု အဆိုပါ ပညာရွင္က သူမ၏စာ တမ္းတြင္ထည့္သြင္းခဲ့ေၾကာင္းေျပာဆိုသည္။
အကင္ဆိုင္ မ်ားတြင္ေရာင္းခ် လ်က္ရွိေသာ ဘာဘီက်ဴးမ်ားျဖစ္ၾက သည့္ ၾကက္ဘာဘီက်ဴး၊ ငါးဘာဘီ က်ဴး၊ အမဲသားဘာဘီက်ဴးေတြမွာ E.coli အမ်ားဆံုးပါ၀င္ၿပီး ၀မ္းပ်က္ ၀မ္းေလွ်ာေရာဂါကို ျဖစ္ပြား ေစသည့္ Salmonella အုပ္စုမ်ားလည္း ပါ၀င္ ေနသည္ ကို ေတြ႕ျမင္ရေၾကာင္း အဏုဇီ၀ ပညာရွင္ ေဒါက္တာစိုးစိုးေထြးက ေျပာဆိုသည္။ “ရန္ကုန္တိုင္းအတြင္းက အကင္ဆိုင္ ေတြကိုေလ့လာၾကည့္တဲ့အခါမွာ အကင္ဆိုင္ ေတြမွာေရာင္းခ်ေနၾကတဲ့ ဘာဘီက်ဴးေတြမွာ အဏုဇီ၀ပိုးေတြကို ေတြ႕ရတယ္။


အဲဒါေတြကို စားေသာက္တဲ့သူေတြမွာ အစားအစာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ေရာဂါေတြ ၀င္ေရာက္လာတဲ့ အေထာက္ အထားေတြ ေတြ႕ျမင္ရပါတယ္”ဟု အဆိုပါ အဏုဇီ၀ပညာရွင္ ေဒါက္တာစိုးစိုးေထြးက ေျပာသည္။ အဆိုပါဘာဘီက်ဴးမ်ားကို ကိုယ္ ခံအားနည္းေနခ်ိန္တြင္ စားသံုးမိသူမ်ားအေန ျဖင့္ သက္ဆိုင္ရာေရာဂါပိုးမ်ား၏ တိုက္ခိုက္မႈ ဒဏ္ကိုခံရသည့္ သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားလည္း ရွိသည္ကို ေတြ႕ရေၾကာင္း၊ အခ်ိဳ႕စားသံုးသူမ်ား မွာ အစားအစာေၾကာင့္ျဖစ္ေသာေရာဂါမ်ား ဒဏ္ကိုခံစားရေၾကာင္း အဆုိပါပညာရွင္က ေျပာသည္။

ဘာဘီက်ဴးအခ်ိဳ႕တြင္ ပါ၀င္ေသာ Pseudomonas ပိုးမ်ားမွာ နာတာရွည္ေရာ ဂါသည္တို႔ အိပ္ရာထဲလဲေနစဥ္၌ ျဖစ္ပြားတတ္ သည့္ ေက်ာႏွင့္တင္ပါးဆံုကဲ့သို႔ေနရာမ်ိဳးမ်ားတြင္ အနာမ်ား ျဖစ္ပြားသကဲ့သို႔ အဆိုပါ Pseudmonas ပိုးမ်ားကအနာျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရ သည္။ ဘာဘီက်ဴးမ်ား၌ Shigella ပိုးက အမ်ား ဆံုး ျဖစ္ၿပီး ဒုတိယအမ်ားဆံုးမွာ E.coli Salmonella တတိယအမ်ားဆံုးျဖစ္ၿပီးစတုတၳ အမ်ားဆံုးကေတာ့ Pseudomonas ပိုးမ်ား ျဖစ္သည္ဟု အဆိုပါ ပညာရွင္က သူမ၏စာ တမ္းတြင္ထည့္သြင္းခဲ့ေၾကာင္းေျပာဆိုသည္။

0 comments:

Post a Comment

သူငယ္ခ်င္း... ဒီပို႕စ္ေလးနဲ႔ပတ္သက္ျပီးေတာ့ သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ အျမင္ေလးကို ေဖာ္ျပေပးပါဦး။သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ comment တစ္ခုဟာ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ အားေဆးတစ္ခြက္ပါ။ဒါေၾကာင့္ အမွတ္တရ စကားေလးေတြ ေျပာၿပီး အၾကံဥာဏ္ ေလးေတြ ေပးခဲ့ပါဦးဗ်ာ။

သူငယ္ခ်င္း... မွတ္ခ်က္ေပးလိုပါက အကြက္ထဲ ေရးခ်င္တာ ေရးၿပီး အရင္ဆံုး
WORD VERIFICATION မွ ကုဒ္နံပတ္မ်ားကို မွန္ကန္စြာ ရိုက္ထည္႔ပါ။

Google အကြက္ေလးကို ႏွိပ္ပါ။ Name/URL ေရြးႏွိပ္ပါ။ ၿပီးရင္ Name မိမိနာမည္
URL ေနရာေလးတြင္ မိမိရဲ႕ဆိုက္လိပ္စာ ဒါမွမဟုတ္ (အီးေမး)ေရးၿပီး Publish Your
Comment ေနရာေလးကို ႏွိပ္ပါ။

စာဖတ္သူမ်ား ေရးသားလာေသာ မွတ္ခ်က္မ်ားကို စီစစ္၍သာ လက္ခံ ေဖာ္ၿပေပး
ေနပါ၍ စာဖတ္သူမ်ား ေပးလာေသာ မွတ္ခ်က္ မ်ားကို ခ်က္ခ်င္းၿမင္ရမည္
မဟုတ္ပါ။

ထို႕ေၾကာင့္ အတည္ျပဳျပီးေၾကာင္းကိုေတာ့ ေနာက္ထပ္တစ္ၾကိမ္ ျပန္လည္လာေရာက္ၾကည့္ရွဳဖို႕ေတာ့ ဖိတ္ေခၚလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

လာေရာက္ဖတ္ရွဳတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတို႕ကို ခင္မင္ေလးစားလ်က္.......
ေရႊမန္းသားေလးေ၀ယံ (နည္းပညာ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Account